Terugblik Masterclass Lean denken en werken

Op donderdagavond 29 maart hebben een tiental Aithra-dames en introducees kennis gemaakt met Lean denken en werken. Het was een interactieve masterclass verzorgd door Caroline van der Plas en Esther Schuurmans. De locatie van deze leerzame Masterclass was in een super inspirerende omgeving, namelijk het theater in het advocatenkantoor Gimbrère in een statig pand aan de Baronielaan.

De dames gaven een duidelijke uitleg van het Lean-principe met een voorbeeld van een bezoek aan de Efteling. Ze gaven een inkijkje in de begrippen Verspilling en Toegevoegde waarde voor de klant. Op die manier werd Lean meteen heel duidelijk!

Esther en Caroline stonden voor een kritisch publiek: één van de dames vertelde dat Lean in haar ziekenhuis mislukt was. Dat was voor de begeleiders een uitdaging, want zij hadden voor ons een Lean Zorgspel in gedachten. Het doel hiervan was ons te laten inzien dat je met enkele principes van Lean spectaculaire verbeteringen kunt realiseren! Dat hebben we gemerkt.

Alle aanwezigen hadden een rol in het spel. Bij de borrel die we daarna echt verdiend hadden, zei één van de dames: dit was een échte Masterclass. We hebben namelijk iets geleerd en ook aan den lijve ervaren wat Lean kan opleveren!

Deel:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Aithra Nieuws

Andere nieuwsberichten

24 juni – Thema ‘HR’

THEMABIJEENKOMST  HRMuriël van Beurden neemt Aithra tijdens deze ‘ontbijtsessie’ mee in de wereld van HR. Want wat zijn nu eigenlijk de laatste trends (ChatGTP bijvoorbeeld), 

Lees meer »