Stadswandeling Aithra Blind Walls Gallery

Stadswandeling Blind Walls Gallery Breda

Eventverslag Blind Walls Gallery Breda: Hét museum op straat

Op een zonnige vrijdagmiddag 22 mei werden we zeer enthousiast ontvangen op Mols parking door Blind Walls gallery-gids Joëlle. Daar werden we meegenomen met een wandeling door de binnenstad van Breda langs diverse Street-Art muurschilderingen en de achtergrond. 

Blind Walls Gallery is hét museum op straat. Sinds 2015 nodigt Blind Walls Gallery nationale en internationale kunstenaars uit die zich laten inspireren door de verhalen van Breda. Voor elke muurschildering wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar de locatie of het gebouw waar de schildering komt. Dat gebeurt onder andere in het Stadsarchief, maar ook door te praten met ‘Bredanaars’ die al jarenlang in de stad wonen. De leukste of interessantste verhalen worden naar een kunstenaar gestuurd en hij of zij maakt vervolgens een ontwerp gebaseerd op die verhalen. 

Achter de groeiende collectie muurschilderingen gaan mooie verhalen schuil, die geïnspireerd zijn op het verleden, heden of de toekomst van Breda. Er zijn inmiddels ruim 100 muurschilderingen geïnspireerd op de verhalen van Breda.  

Na een wandeling van 1.5 uur eindigden we in de stadstuin van restaurant Charelli. Hier was nog de gelegenheid om te proosten op een lange mooie zomer.  

Deel:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Aithra Nieuws

Andere nieuwsberichten

24 juni – Thema ‘HR’

THEMABIJEENKOMST  HRMuriël van Beurden neemt Aithra tijdens deze ‘ontbijtsessie’ mee in de wereld van HR. Want wat zijn nu eigenlijk de laatste trends (ChatGTP bijvoorbeeld), 

Lees meer »