Netwerkavond ‘award-special’ bij L’Ago B

Het nieuwe Aithra-seizoen op stijlvolle wijze geopend! Op donderdagavond 30 augustus werden we gastvrij ontvangen door modeontwerpster Olga Buise in haar prachtige winkel/atelier in de Veemarkstraat: L’Ago B. We weten nu dat l’ago het Spaanse woord voor naald is.

Na een kopje koffie met petits fours heette het ‘uitgeklede’ (leuk woord in dit verband) bestuur in de personen van Judith en Ilse ons welkom. Ditte Lockefeer vertelde het laatste nieuws over de Awards en daarna volgde de traditionele pitch in de vorm van een interessant en leerzaam verhaal van Maaike Meinhardt, advocaat bij Novo Advocaten. Ze gaf met een aansprekend praktijkvoorbeeld een beeld van haar dagelijkse werk als arbeidsrechtadvocaat.


Daarna was het woord aan Olga. Zij nam ons mee naar de galafeesten van vroeger tijden waarin stijl en verbeelding bij het leven hoorden. De man stuurde de vrouw bijvoorbeeld een brief om haar uit te nodigen voor een gala-avond. Dat waren duidelijk andere tijden!

Met een prachtige presentatie over etiquette bij een gala vertelde Olga enthousiast hoe wij ons op het Award-gala van 10 november a.s. voor kunnen bereiden. Haar tip: begin daar niet te laat mee! Geniet van de voorbereiding en laat je fantasie de vrije loop. Denk aan kleur in plaats van (het altijd goede, maar veilige) zwart. Pas je sieraden en accessoires aan en laat je horloge thuis: ‘Tijd speelt geen rol’.

Olga heeft met hulp van pasmodel Muriël van Beurden laten zien hoe zij met een opdracht te werk gaat. Ze werkt bijna altijd met prachtige zijden stoffen in de mooiste kleuren. Voor Muriël koos zij een blauwe taftzijden stof en deze drapeerde zij op allerlei manieren om het slanke lichaam van haar model heen. Ongelooflijk creatief en steeds bewonderden we weer een nieuwe creatie.

Olga heeft ook nog verteld over de weg die ze afgelegd heeft voordat ze in de Veemarktstraat terecht kwam. Het was een interessant verhaal waar we nog heerlijk over nagepraat hebben te midden van haar mooie creaties. De avond werd afgesloten met een drankje en een hapje. Dank je wel, Olga, voor de inspiratie en de gastvrijheid!

Door: Anja Geerts

Meer foto’s van deze avond vind je hier!

Deel:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Aithra Nieuws

Andere nieuwsberichten

24 juni – Thema ‘HR’

THEMABIJEENKOMST  HRMuriël van Beurden neemt Aithra tijdens deze ‘ontbijtsessie’ mee in de wereld van HR. Want wat zijn nu eigenlijk de laatste trends (ChatGTP bijvoorbeeld), 

Lees meer »