Interview met genomineerde uit 2016: Petra Flenter

“Geloof in jezelf! Dan is alles bereikbaar.”, aldus Aithra Award-genomineerde uit 2016 Petra Flenter. Deze charmante, flamboyante dame met kort blond haar is eigenaresse van Brasserie Bardot – een restaurant met terras gelegen in de zon en op een unieke locatie in Breda, aan het van Coothplein.

Deze locatie is niet altijd een fijne plek geweest. Voordat wij in 2014 het restaurant openden was plein een donkere plek om vanuit het Ginneken naar het centrum van de stad te komen. Een flinke verbouwing was nodig. We hebben ons idee besproken met de brouwer en de bank en samen konden we onze plannen realiseren. Nu is het een goedlopende brasserie wat samen met onze wijnbar Petit Bardot zorgt voor synergie en de juiste uitstraling op een inmiddels prachtig horecaplein!

Ik was verbaasd te horen dat ik was genomineerd voor de Aithra Awards in 2016. Ditte Lockefeer heeft mij opgegeven. Ik wist hier zelf niets van. Ze had bij mij in de straat gewoond en was regelmatig als gast in ons restaurant te vinden. 

Door de Aithra Award commissie werd mij gevraagd of ik de strijd wilde aangaan. Ik wilde dat wel! Ik ben toen gestart met het voorbereiden van mijn Pitch. Ondanks dat ik nog nooit een pitch had gehouden ging het mij goed af tijdens de voorronden. Ik hoorde tot de laatste 3 dames. Dat was super! Daarna kwam een kort diepte interview, er werd een kort promotiefilmpje gemaakt en werd de strijd voortgezet via Social Media. Ik zelf ben niet echt een social media kenner. Mijn expertise ligt op de werkvloer.

De weg naar de Awards toe gaf op dat moment veel goede respons. In de media werd er goede aandacht aan gegeven.

Het was dat jaar sowieso een druk jaar met prijzen. We werden verkozen tot het ‘Beste restaurant van Breda’. Door Stappen en happen en ‘Beste Franse Brasserie van Nederland’ door het magazine Leven in Frankrijk. 

Het gaat goed met ons. Eind mei openen we ons nieuwe restaurant aan het Van Coothplein. Een klein intiem restaurant waar we op nog hoger niveau gaan koken. Hier gaan we wat meer experimenten en laten we meer van onszelf zien. De naam is nog even geheim, het blijft onder het dak van Bardot.

Wat ik wil meegeven aan de dames die dit jaar genomineerd worden? Geloof in jezelf! Dan is alles bereikbaar. 

Aithra gala 2016 hotel Nassau Breda, fotografie Manon de Koning

Deel:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Aithra Nieuws

Andere nieuwsberichten

24 juni – Thema ‘HR’

THEMABIJEENKOMST  HRMuriël van Beurden neemt Aithra tijdens deze ‘ontbijtsessie’ mee in de wereld van HR. Want wat zijn nu eigenlijk de laatste trends (ChatGTP bijvoorbeeld), 

Lees meer »