Buzz Women 23 september

Versterk jezelf, verbeter de wereld samen

Op 23 september kwam Aithra samen bij Electron Breda op een unieke creatieve locatie, waar velen van ons vaak langs waren gereden, maar nooit binnen waren geweest. Electron is de creatieve broedplaats waar ruim 70 beeldmakers in 30 ateliers vrij en bevlogen werken. Algemeen Directeur Lisette Spee presenteerde de MOT MOT Gallery als een ‘event space’ waar alles mogelijk is, maar verduidelijkte ook het potentieel wat dit ‘broednest met het liefste zoveel verschillende pluimage’ heeft.

Hanneke Veldhuis opende de avond en stelde ons voor aan Dave Jongeneelen welke ons mee nam in het indrukwekkende verhaal van Buzz Women. 

Door middel van het delen van kennis, vaardigheden en tools creëren zij een platform waar vrouwen en hun innerlijke kracht versterken en samen werken aan het vormgeven van hun toekomst. Met mobiele klaslokalen bereiken de trainingen vrouwen in hun eigen omgeving. Een permanent leersysteem wordt in werking gezet, geleid door de vrouwen zelf en ondersteund door Buzz Women. ‘Beehives’, heten deze lokale Sisterhood groepen. Het gaat in de kern niet specifiek om financiële support maar sociale ondersteuning. Een duwtje in de rug, kan een groot effect teweegbrengen. 

In India, Gambia en Georgië zijn reeds 250.000 vrouwen bereikt die dagelijks werken aan hun eigen ontwikkeling en die van elkaar. Het doel is tien miljoen vrouwen getraind in 2030 en zo op de grote schaal te laten zien wat er gebeurt als vrouwen en meisjes de kans krijgen hun volledig potentieel te ontwikkelen. What we give is worth giving to others.

We eindigden de avond met een ‘sneak peak’ door Odette Bakker voor hèt event van 2022: de Aithra Awards. Het bestuur heeft de lat hoog gelegd en Anouk Stoffels presenteerde haar ontwerp en visie over de Aithra Awards; WE CELEBRATE! De netwerkborrel is inmiddels een aspect wat bijna niet meer kan ontbreken bij een Aithra bijeenkomst en zorgt ervoor dat de avond altijd feestelijk wordt afgesloten.

Deel:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Aithra Nieuws

Andere nieuwsberichten

Bedrijfsbezoek bij Bergman Clinics Bewegen Breda

𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐞𝐬𝐬𝐚𝐧𝐭𝐞 𝐞𝐧 𝐬𝐮𝐜𝐜𝐞𝐬𝐯𝐨𝐥𝐥𝐞 𝐚𝐯𝐨𝐧𝐝 𝐛𝐢𝐣 𝐁𝐞𝐫𝐠𝐦𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐢𝐧𝐢𝐜𝐬 𝐁𝐞𝐰𝐞𝐠𝐞𝐧 𝐁𝐫𝐞𝐝𝐚, 𝟏𝟒 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥 Onze gastvrouw en Aithra lid, Inge van Breda is kliniek manager en opent de

Lees meer »

Issue event

Aithra meets Issue Magazine Zondag 10 April Verbindingen leggen tussen het grote netwerk van Issue Magazine, dat is de drijfveer achter de Issue Events. Met

Lees meer »