Buzz Women 23 september

Versterk jezelf, verbeter de wereld samen

Op 23 september kwam Aithra samen bij Electron Breda op een unieke creatieve locatie, waar velen van ons vaak langs waren gereden, maar nooit binnen waren geweest. Electron is de creatieve broedplaats waar ruim 70 beeldmakers in 30 ateliers vrij en bevlogen werken. Algemeen Directeur Lisette Spee presenteerde de MOT MOT Gallery als een ‘event space’ waar alles mogelijk is, maar verduidelijkte ook het potentieel wat dit ‘broednest met het liefste zoveel verschillende pluimage’ heeft.

Hanneke Veldhuis opende de avond en stelde ons voor aan Dave Jongeneelen welke ons mee nam in het indrukwekkende verhaal van Buzz Women. 

Door middel van het delen van kennis, vaardigheden en tools creëren zij een platform waar vrouwen en hun innerlijke kracht versterken en samen werken aan het vormgeven van hun toekomst. Met mobiele klaslokalen bereiken de trainingen vrouwen in hun eigen omgeving. Een permanent leersysteem wordt in werking gezet, geleid door de vrouwen zelf en ondersteund door Buzz Women. ‘Beehives’, heten deze lokale Sisterhood groepen. Het gaat in de kern niet specifiek om financiële support maar sociale ondersteuning. Een duwtje in de rug, kan een groot effect teweegbrengen. 

In India, Gambia en Georgië zijn reeds 250.000 vrouwen bereikt die dagelijks werken aan hun eigen ontwikkeling en die van elkaar. Het doel is tien miljoen vrouwen getraind in 2030 en zo op de grote schaal te laten zien wat er gebeurt als vrouwen en meisjes de kans krijgen hun volledig potentieel te ontwikkelen. What we give is worth giving to others.

We eindigden de avond met een ‘sneak peak’ door Odette Bakker voor hèt event van 2022: de Aithra Awards. Het bestuur heeft de lat hoog gelegd en Anouk Stoffels presenteerde haar ontwerp en visie over de Aithra Awards; WE CELEBRATE! De netwerkborrel is inmiddels een aspect wat bijna niet meer kan ontbreken bij een Aithra bijeenkomst en zorgt ervoor dat de avond altijd feestelijk wordt afgesloten.

Deel:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Aithra Nieuws

Andere nieuwsberichten

24 juni – Thema ‘HR’

THEMABIJEENKOMST  HRMuriël van Beurden neemt Aithra tijdens deze ‘ontbijtsessie’ mee in de wereld van HR. Want wat zijn nu eigenlijk de laatste trends (ChatGTP bijvoorbeeld), 

Lees meer »