‘Bosbad’ met Petra Joziasse

Bosbad met Petra Joziasse

Ook de tweede editie van het ‘Bosbad’ was weer zeer geslaagd. Zeker omdat we dit keer samen konden wandelen in het Mastbos van Breda. Een ‘Bosbad’ is een wandeling waarbij je je even helemaal kunt onderdompelen in je eigen omgeving voor extra energie en ontspanning. Het ‘Bosbad’ is een combinatie van bewegen, ademtechnieken en mindfulness oefeningen. Tijdens onze wandeling hebben we ook verschillende ademtechnieken ervaren, ontspanningsoefeningen gedaan en een focusoefening om echt even in het moment te komen. oefeningen gedaan in ademtechnieken en oefeningen in focussen. Een leuk voorbeeld van een focusoefening. Iemand noemt een beweging, stap voor-of achteruit, links of rechts. 

Met het Bosbad heeft Petra ons laten ervaren dat je in de natuur kunt zijn én in het moment.

 

De groep maakt deze beweging, maar zegt tegelijkertijd de tegenovergestelde beweging. Klinkt eenvoudig, maar zonder genoeg focus stap je of zeg je het meteen verkeerd. Het zijn een paar tips die zinvol zijn en je dagelijks toe kan passen tijdens de hectiek en de waan van de dag. De stem van Petra is zeker geschikt voor mindfull walken. Met een pleister op je mond creëer je rust in je hoofd, heeft ook Muriël Wolters ervaren. Een hele bijzonder, maar zeer effectieve oefening om ons stil te laten zijn 

Zeer prettige ervaring waarbij je bewust wordt van je ademhaling. 

Dinja van Gestel vond het fijn om met een kleine groep gelijkgestemde (ondernemende) vrouwen in aandacht samen te zijn. Dit keer wandelend in de prachtig volle lente-natuur, waar Petra Joziasse ons deskundig liet kennismaken met van de kracht van de adem. “Adem is een anker voor momenten van rust, dat je altijd bij je hebt”. Dus ook in de hectiek van alledag, een stimulans om vaker bewust stil te staan. Leerzaam en heerlijk en extra fijn in het goede gezelschap van leuke Aithra-vrouwen! Petra vond het leuk om weer een Bosbad te mogen verzorgen voor een gezellige groep Aithra-vrouwen. Er is zoveel te ontdekken en te ervaren tijdens een rondje wandelen. Graag deelt zij nog een paar tips voor meer energie, ontspanning en focus tijdens je werkdag:

Ademoefening:

Ga rechtop zitten

Adem 3 tellen in (via je neus)

Adem 4 tellen uit (via je neus)

Herhaal dit een paar keer, begin bijv. met 3 minuten en bouw uit naar langer.

Op het moment dat je merkt dat je de behoefte hebt om langer in en uit te ademen verleng je de adem. Bijvoorbeeld:

Adem 4 tellen in 

Adem 6 of 8 tellen uit

Herhaal dit een paar keer, zolang je je er goed bij voelt.

En als tweede oefening, ga naar buiten, ga wandelen. Merk je dat je druk bent in je hoofd met lijstjes, deadlines etc. Ga dan tijdens het wandelen wat vertragen, langzamer lopen dan dat je normaal (op de automatische piloot) doet en ga met je aandacht naar je voeten. Heb je juist het gevoel dat het je ontbreekt aan energie of creativiteit? Ga versnellen. Let wel op de juiste ademhaling (neus in, neus uit). Dit kun je trainen.

Mocht je behoefte hebben aan meer ontspanning, energie of focus. Dan kijkt Petra graag met je mee waar je individueel voordeel kunt behalen. Kijk gerust eens rond op haar website of stuur een WhatsApp’je naar 06-11101539.


IMG_2755

Deel:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Aithra Nieuws

Andere nieuwsberichten

24 juni – Thema ‘HR’

THEMABIJEENKOMST  HRMuriël van Beurden neemt Aithra tijdens deze ‘ontbijtsessie’ mee in de wereld van HR. Want wat zijn nu eigenlijk de laatste trends (ChatGTP bijvoorbeeld), 

Lees meer »