Om zichtbaarheid, loopbaanmogelijkheden en ondernemerschap van vrouwen te stimuleren reikt Aithra elke twee jaar de prestigieuze Aithra Awards uit!

 

De Aithra-Award wordt toegekend aan een vrouwelijk rolmodel dat bekend staat om haar passie en visie. Iemand die haar maatschappelijke en organisatieresultaten op inspirerende wijze uitdraagt. De Aithra-Belofte-Award is een aanmoedigingsprijs voor de meest veelbelovende, ondernemende vrouw (leeftijdsgrens tot 35 jaar). Talent en succesvol ondernemerschap van vrouwelijke professionals worden zo in de schijnwerpers gezet. De winnaressen zijn zelfstandig ondernemer of bekleden een topfunctie in het bedrijfsleven, het onderwijs, in de zorg of bij de overheid.

 

Welke weg bewandelt de Award Commissie naar de uitreiking van de Aithra award of de Aithra Belofte Award?

Let’s start

November
2017

Ook in november 2018 reikt Aithra weer twee prestigieuze awards uit om ondernemende vrouwen in de schijnwerpers te zetten. De Aithra Award aan een vrouw die bekend staat om haar visie, passie en leiderschap.
De Aithra Belofte Award aan een veelbelovend jong talent (tot 35 jaar). Zowel zelfstandig ondernemers als vrouwen in managementfuncties of andere opmerkelijke posities komen in aanmerking voor de awards.
Ready for take off?

Werving kandidaten

tot 1 mei
2018

De Award commissie is al druk met alle voorbereidingen. Van social media en persbericht tot het benaderen van andere netwerkclubs. Heb jij al ster-kandidaten voor de awards in gedachte? Tot 1 mei 2018 kun je jouw kandidaten aanmelden via dit handige korte aanmeldformulier.

1ste selectieronde

mei
2018

In mei bekijkt en beoordeelt de Award commissie de aanmeldingen. Ze verdiepen zich in de vrouwen op verschillende manieren, o.a. via social media. Leuk hoor die kennismaking met zoveel inspirerende vrouwen. Dat belooft wat!

Bekendmaking
kandidaten

eind mei
2018

Eind mei ontvangen de geselecteerde vrouwen bericht over hun nominatie en het verzoek een vragenlijst in te vullen. De vragen zijn de eerste beproeving voor de genomineerden. Zo willen we bijvoorbeeld graag weten wat hun drijfveren zijn, wat ze willen bereiken in het leven en wie hun rolmodel is.

2de selectieronde

tot 1
september 2018

Voor 1 september ontvangen we de vragenlijsten graag terug en start de Award commissie de selectie van zes kandidaten per award. De vragenlijsten worden beoordeeld op de criteria: visie, lef, ambitie, maatschappelijke betrokkenheid, ondernemerschap en rolmodel. De grote vraag is namelijk heeft zij VLAMOR?

Pitchen op de stip

1 oktober 2018

De geselecteerde kandidaten gaan nu ‘pitchen’ in de ‘spotlight’ op een echte stip. Hoe sprankelend en authentiek brengen zij hun verhaal over op de Award commissie, daar gaat het deze avond om. Het resultaat is dat drie vrouwen per award overblijven voor de eindrace.

Juryronde &
publieksstemmen

oktober /
november 2018

De genomineerden maken een filmpje waarmee ze hun persoonlijke campagne starten. Gedurende twee weken voorafgaand aan de uitreiking kan er publiekelijk worden gestemd op de genomineerden. Daarnaast gaat een professionele jury op bedrijfsbezoek bij de kandidaten. Even sfeer proeven en voor de laatste keer de kandidaten aan de tand voelen. De publieksstemmen tellen voor 35% en het juryoordeel voor 65% mee. De spanning stijgt…..

Uitreiking awards

10 november 2018

En dan is het zover! Op een nader te bepalen datum in november 2018 reiken we de Aithra Award en de Aithra Belofte Award 2018 uit. Zie hier de winnaars van de afgelopen Awards!