Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De Gouden Cirkel – 100 jaar vrouwenkiesrecht

25 maart 8:00 pm - 10:00 pm

In 2019 is het 100 jaar geleden dat het vrouwenkiesrecht van kracht werd! Een mooi moment om te delen. De Gouden Cirkel gaat op maandagavond 25 maart in de Avenue daar twee mooie lezingen over laten geven. Aithra is er ook bij!

100 jaar vrouwenkiesrecht door Elisabeth Leijnse en Barbara Putters. 

Onze Aithra-vrouw Barbara Putters vertelt over 3 strijdbare vrouwen uit de Bredase geschiedenis. Over heftige vrouwen, als tijdsbeeld in de stad Breda. Vrouwen rond Van Gogh, als tijdsbeeld en de invloed die zij hadden op de zoon en broer Vincent. Het trouwboekje met een knipoog, verstandshuwelijken van de Bredase Nassaus en dan met name bezien vanuit de vrouwen. Dat wordt smullen!

Elisabeth Leijnse, een Belgische lector uit Leuven, schreef een boek over twee strijdbare freules uit de omgeving van Den Bosch. Ze vertelt over Cecile en Elsa. Geboren in een rijk doch sober levend juristengezin woont Cecile in Den Bosch en Rosmalen. Zij schreef de grootste Nederlandse feministische bestseller van die tijd: ’Hilda van Suylenburg’. Een tendensroman die de Nederlandse natie schokte en wetten op de helling zette. Brochures voor en tegen verschenen. Zij sneed gewaagde thema’s aan als: vrouwenkiesrecht, recht op betaalde arbeid voor vrouwen, overspel en vrije liefde. Het boek werd in vier talen uitgebracht. Cecile was voorzitter van de, door Koningin Wilhelmina in 1898 geopende, eerste Nationale Vrouwententoonstelling. Ze stierf ze in Parijs, zonder berichtgeving aan haar familie in Nederland.

De belangrijkste gegevens op een rij:

Datum: maandag 25 maart 2019
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Locatie: deAvenue
Toegang: gratis – aanmelden niet nodig

Gegevens

Datum:
25 maart
Tijd:
8:00 pm - 10:00 pm
Evenement Tags:
,

Locatie

deAvenue
Waterstraat 5
Breda, 4811 WZ Nederland
Website:
https://de-avenue.nl/

Organisator

De gouden cirkel
Telefoon:
076-5613013
Website:
https://degoudencirkelbreda.nl