Dalila Sayd

Dalila heeft een grote passie voor eten. Gedreven door maatschappelijke uitdagingen zoals inclusie, gezondheid, (sociale) ongelijkheid en het klimaat startte ze tijdens haar studie Food Design & Innovation, in 2014, Het Eetschap. Een duurzaam voedselsysteem is voor haar pas succesvol als het ook een sociaal systeem is, waarin goed eten voor iedereen toegankelijk is.  Haar achtergrond als kok in de keukens van Michelin restaurants komt daar goed bij van pas. 

Dalila’s drijfveren komen voort uit haar jeugd. Ze is opgegroeid in een gezin met een alleenstaande moeder met zes kinderen. Er was niet veel geld en Dalila heeft toen ervaren dat goede voeding en gezondheid essentieel zijn om aan te kunnen sluiten bij de samenleving. En dat kan alleen als goed en gezond eten voor iedereen toegankelijk is. 

Daar maakt ze zich sterk voor. Als schakel tussen verschillende groepen en als bruggenbouwer die werelden weet te verbinden.

 

Over Aithra

Aithra is het netwerk voor professionele, ondernemende en getalenteerde vrouwen uit West- en Midden-Brabant. Aithra streeft ernaar om deze ondernemende vrouwen in de spotlights te zetten. Aithra wil de talenten en kennis van vrouwen optimaal stimuleren om zakelijk en persoonlijk te blijven groeien.